Vakti Verimli Değerlendirme

Vakti Verimli Değerlendirme

“Zaman arkamızda, zaman önümüzde, zaman yanımızda değil.” Rus atasözü.

Korona günlerinde evde kaldığımız bu günlerde, eğer çalışmıyorsanız günün 24 saatinden sorumlusunuz. Bu durum iyi değerlendirilmesi halinde -öğrenciler için özellikle- bu süreçten oldukça verim alarak ayrılacaktır.

Normal kelime olarak Fransızca norme “kural, standart, ölçü” kelimesinden türer. O yüzden korona sonrası “normalleşme” eskiye dönüş olarak algılamak hata olabilir. İnsanlar artık işlerin plazalardan, büyük binalardan ziyade evden de yapılabileceğini gördüler. Öğrenim için okula gitmek artık mecburi değil. Ani değişim sonucu bu durum pratik sorunlara yol açtıysada, aşılması imkansız problemler değiller.

Konuyu toparlamak adına yeni normların belirleneceği korona sonrası sürece mümkün olduğunda avantajlı girmek hayatın pek çok alanında getiri sağlayacaktır. İş bulmadan, mezun olmaya nihayetinde hayallerinizi ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için özellikle bu dönemde vakit yönetimi şart kere şart olmuş durumdadır.

Allah yarattıklarının tembelliğe düşeceğini bildiği için inşirah suresinde şöyle buyurmuştur.

5. Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var!
6. Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var!
7. O halde,bir iş ve oluştan boşalır boşalmaz yeni bir işe koyulup yorul!

Bu yazıda vaktimizi neden verimli geçirmeliyize cevap vermeye çalıştım,bir sonraki yazıda vaktimizi verimli değerlendirmek için naçizane önerilerde bulunacağım.

 

Vakti Verimli Değerlendirme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir